ßßß
4-5 łodyg rabarbaru4 łyżki cukru300 g mąki200 g masła100 g cukru pudrusól3 białka6 łyżek cukru pudruMąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać posiekane masło. Zagnieść ciasto, ulepić z niego kulkę, zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie wyłożyć ciastem formę do babeczek (u mnie 6 dużych, z reszty ciasta zrobiłam ciasteczka).Podpiec ok. 10 min. w temperaturze 200 stopni.Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Wymieszać z cukrem i ułożyć na podpieczonym cieście. Białka ubić z cukrem pudrem, ułożyć na kawałkach rabarbaru.Piec, aż beza będzie zarumieniona, w temperaturze 180 stopni.Smacznego!