Wykonanie

Składniki:-
schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść)-2 garści
suszonych grzybów-1
cebula-1
kostka rosołowa-1,5 łyżki
majeranku-
olej-1 łyżeczka
mąkiSposób przygotowania:
Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. a następnie obsmażamy go na odrobinie
oleju z jednej i drugiej strony.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej przegotowanej
wody i wlewamy to na patelnie. Następnie dodajemy
cebule pokrojoną w małą kosteczkę i
suszone grzyby. Posypujemy
majerankiem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Na koniec wyciągamy
mięso na talerz a sos zaciągamy
mąką rozrobioną z odrobiną
wody. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy rozkoszować się smakiem naszego dania.Smacznego! :)A.