ßßß
Składniki:-schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść)-2 garści suszonych grzybów-1 cebula-1 kostka rosołowa-1,5 łyżki majeranku-olej-1 łyżeczka mąkiSposób przygotowania:Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. a następnie obsmażamy go na odrobinie oleju z jednej i drugiej strony. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej przegotowanej wody i wlewamy to na patelnie. Następnie dodajemy cebule pokrojoną w małą kosteczkę i suszone grzyby. Posypujemy majerankiem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godzinę. Na koniec wyciągamy mięso na talerz a sos zaciągamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Gotujemy jeszcze przez chwilę i możemy rozkoszować się smakiem naszego dania.Smacznego! :)A.