Wykonanie
            Wielkanoc już niebawem, dlatego po babce przyszedł czas na 
ciasteczka. Zainspirowana blogiem „na piecyku”, dalej eksperymentowałam z marcepanem . Doświadczenie się udało, 
ciastka wyszły pyszne. Mają jednak sporą wadę… niewytrzymały nawet 24 godzin, wkrótce po upieczeniu wszystkie zniknęły.

Składniki125g miękkiego 
masła75g 
cukru100g masy marcepanowej1 łyżeczka 
syropu amaretto1 
jajko2 
żółtka200g 
mąki pszennejWymieszać miękkie 
masło z 
cukrem. Marcepan zetrzeć na dużych oczkach i dodać do masy. Całość rozetrzeć na gładką masę.Po kolei dodawać 
jajko i 
żółtka, za każdym razem dokładnie ucierać. Dodać 
mąkę i na koniec 
syrop amaretto. Wszystko dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i bezpośrednio na papier do pieczenia wycisnąć masę. Za pomocą rękawa można wyciskać różne kształty.Piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut.







SMACZNEGO!