Wykonanie
Tradycyjna w ł oska pizza na cienkim, chrupi ą cym spodzie. Tylko 3 sk ł adniki - m ą ka pszenna ekologiczna, ś wie ż e dro ż d ż e,
oliwa z oliwek i .... basta ! Dodatki do pizzy to kwestia smaku, ale jak to zwykle u mnie, te najprostsze zawsze najlepsze - bak ł a ż an, ś wie ż e
pomidory,
ser .... Pizza a casa czyli robiona w domu gotowa!
Wino ch ł odzi si ę w lodówce, zaczynamy imprez ę ....Pizza z bak ł a ż anem i
mozzarell ąSk ł adniki:(na 4 małe pizze)Na zaczyn i ciasto: znajdziesz tutajNa farsz:1 bak ł a ż an300 g
pomidorów koktajlowych 2-3 ł y ż ki
oliwy z oliwek270 g
sera mozzarella ś wie ż e listki
bazylii Przygotowanie:Przepis na zaczyn i ciasto: znajdziesz tutajW tym czasie przygotuj warzywa:
bakłażana umyj, odetnij końc ówk ę, ale pozostaw sk órk ę (nie obieraj
bakłażana), następnie
pokr ój na plastry o grubo ści 3-4 mm.
Pomidory koktajlowe podziel na poł ówki. Plastrami bak łażana i poł ówkami
pomidorów ob ł ó ż ciasto,
skrop oliwą i wstaw do gorącego piekarnika na 18-20 min. z funkcją g óra-dó ł.Rozł ó ż na wierzchu pokrojone wcześniej plasterki
mozzarelli oraz posyp posiekanymi listkami
bazylii. Zapiekaj kilka kolejnych minut do rozpuszczenia
sera. Pizza z
bakłażanem i
mozzarellą gotowa!