Wykonanie
Upalnym latem, gdy skończyły się
owoce na kompot, aby ugasić nasze pragnienie babcia robiła
piwo! Tak nam mówiła, a my byliśmy dumni, że możemy je pić bezkarnie. Tak naprawdę była to
kawa inka z
drożdżami - pyszny i zdrowy
napój, który dziś trochę przypomina mi ... Cole? Z czymkolwiek się jednak kojarzy, jest wyjątkowy i naprawdę wart przyrządzenia, bo to samo zdrowie.
Na 1 litr
napoju:1 litr przegotowanej ciepłej
wody4 łyżeczki
kawy INKI8 łyżeczek
cukru1/2 kostki
drożdżyWszystkie składniki dokładnie wymieszać, rozpuścić i wstawić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę, aby
napój nabrał "gazu". Gotowe.Uwaga:
Napój należy wypić tego samego dnia, gdyż następnego nie będzie już tak smaczny i nagazowany.