Wykonanie
Jeżeli nie macie zdolności kulinarnych lub czasu na przygotowanie deseru, zróbcie po prostu coś prostego ale efektownego a jednocześnie pysznego. Gorący mus
truskawkowy lub malinowy, na to
bezy i schłodzona kremówka. Ten zestaw zawsze będzie gwarancją udanego deserku. Powodzenia.

Na dwie porcje
Truskawki mrożone (w sezonie świeże) ilość zależy od Waspokruszone 2 duże
bezyśmietana kremówka 100 ml1/3 tabliczki
gorzkiej czekoladycukier puderTruskawki należy rozmrozić, zmiksować na gładki mus i z dodatkiem
cukru podgrzewać do lekkiego zgęstnienia sosu.Kremówkę ubić z
cukrem pudrem.
Czekoladę można zetrzeć prosto na deser, lub rozpuścić w woreczku strunowym i wyciskać na papier do pieczenia wzorek trochę większy od pucharka w którym będziemy podawać deser, następnie wstawić na 5 minut do zamrażalnika.Gorący mus
truskawkowy wylać do pucharków na to
bezy i kremówka a na końcu
czekolada.