Wykonanie
Dzisiaj będzie tak łatwo, że łatwiej się już nie da. Nawet składników będzie niewiele. Danie typu samograj... wykłaszasz wszytko do naczynia i pieczesz... finito ;)Ta
karkówka to moje danie popisowe. Bardzo mięciutka, soczysta i krucha. Nie ma w moim domu przyjęcia bez tego stałego punktu w menu ;)

Składniki:1 kg
karkówki bez kości
sól,
czarny pieprz, suszona
cebula,
czosnek granulowany,
oregano,
rozmaryn lub
przyprawa gyros2-3
cebulebutelka
ketchupu pikantnegoSposób przygotowania:
Karkówkę pokroić w plastry, każdy kawałek przyprawić
przyprawami i złożyć z powrotem w jeden duży kawałek. Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, dodać pokrojone w piórka
cebule i zalać wszystko
ketchupem. Piec pod przykryciem w temp 190 stopni C przez 70-80 minut.