Wykonanie
Kochani! Naprawdę poczułam już wiosnę! Prognozy pogody nie nastrajają optymistycznie, ale jeszcze góra dwa tygodnie i wiosna będzie już widoczna. Bzy mają już bardzo duże pączki!Wiosna widoczna jest już w mojej kuchni, bo staram się jeść lekko i zdrowo. Mój organizm domaga się regeneracji po zimie. Najlepiej sprawdzają się tutaj
warzywa i owoce.Wczoraj zrobiłam sobie na śniadanie pyszną
sałatkę – z
cykorii radicchio z
fetą i
grejpfrutem.Składniki na 1 porcję:1
cykoria radicchio1 czerwony
grejpfrut50 g
sera fetaszczypta
majerankuszczypta
pieprzuCykorię radicchio kroimy w plasterki w poprzek. Zostawiamy jedynie dwa całe liście do dekoracji.
Ser feta kruszymy na małe kawałki.
Grejpfruta dokładnie obieramy. Najlepiej jest to zrobić nad miseczką, tak aby nie zmarnować soku.Całość posypujemy
majerankiem i
pieprzem. Gotowe. Gorzki, kwaśny, słony, słodki – wszystkie te smaki znajdziecie w tej oto
sałatce.

Przepis dodaję do akcji Bądź Fit na Wiosnę!