Wykonanie
Sezon grillowy jeszcze troszkę potrwa, więc na pewno przydadzą się wszelkie pomysły na dodatki do
mięsa. Ciekawe i zdrowe sałatki urozmaicą naszą potrawę. Tej sałatki nie planowałam robić, ale akurat byłam na grillu u mamy, która przedstawiła mi kilka składników i prosiła, bym coś z nich zrobiła. Szczęście, że mąż wziął aparat i mogłam to uwiecznić.
Składniki:- gotowy zestaw warzyw lub po prostu każde z osobna; ja miałam zestaw składający się z następujących warzyw:
cykoria endywia,
sałata fryzyjska,
sałata lollo czerwona,
sałata rzymska,
cykoria sałatowa
radicchio,
pestki dynii,- 4
pomidory,- 6
ogórków małosolnych,-
sól i
pieprz do smaku.Sposób wykonania:Jeśli
sałaty zakupiliśmy osobno, rwiemy je na kawałki. Gotowy zestaw wrzucamy po prostu do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę
pomidory i
ogórki. Doprawiamy
solą i
pieprzem.
Przepis bierze udział w konkursie "Kuchnia 24/7" (tutaj - lekka kolacja)