Wykonanie
Pyszna, delikatna przystawka dla wielbicieli ciekawychkombinacji
smakowych.Dojrzałe
banany obrałam ze skóry, odcięłam końcówki i pokroiłam na równe, około5 cm części.
Skropiłam kilkomakroplami
soku z cytryny.Każdy kawałek owinęłamplasterkiem
szynki parmeńskiej,ułożyłam na blaszce posmarowanejcienką warstwą
oliwy.Włożyłam do rozgrzanego piekarnika, zapiekałam 12-15 minut.Wyjęłam, wbiłam wykałaczki, ułożyłam na sałacie.Podałam gorące.Przekąska cieszy oko i jest prawdziwym rajem dla podniebienia.Dodatkowo można poszczególne
bananowe ruloniki owijaćlistkami
sałaty z dekoracji. W takim połączeniu są jeszcze smaczniejsze.Danie nie wymaga podania sztućców.Bardzo smacznie polecam :)