ßßß
Zachwyciła mnie. Zaskoczyławyrafinowanym smakiem,eleganckim wyglądem,różnorodnością zastosowań.Można podać ją jako daniesamodzielne, nadaje się na przystawkę, może teżsłużyć jako dodatek do rybyczy pieczonych, smażonych,bądź duszonych mięs.5 ziemniaków ugotowałam w łupinach. Kiedy ostygły obrałamje, przekroiłam na pół i pokroiłam w plastry.Świeży ogórek ze skórą przekroiłam wzdłuż a potem w plasterki.Przygotowałam sos: dwie łyżki naturalnego jogurtu, łyżka śmietany 18%,łyżeczka majonezu, ćwierć łyżeczki białego pieprzu, kilka kropelsoku z cytryny i dwie szczypty soli.Składniki wymieszałam, połączyłam z ziemniakami i ogórkiem.Ziarna czerwonego pieprzu roztarłam w moździerzu.Posłużyły mi do ozdoby półmiska. Wierzch sałatki przybrałamkiełkami lucerny.Bardzo smacznie polecam :)