Wykonanie
29 maja 2014Składniki:1/2 kg.
truskawek1
galaretka truskawkowa ( 77g.)250 ml.
śmietany 18%1 łyżka
cukru

Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Truskawki umyć , oderwać zielone końce.Przełożyć do miski , zmiksować blenderem wraz ze
śmietaną oraz
cukrem.Do
truskawek wlać zimną
galaretkę , wymieszać.Podawać dobrze schłodzony np.z kostkami
lodu.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowanymi kopytkami zadowolą się miłośnicy
ziół, są delikatne i bardzo aromatyczne. Świetnie smakują polane roztopionym
masłem lub z
sałatką ze świeżych warzyw. Stanowią także smaczny dodatek to pieczonych/grillowanych
mięs.Kremowy , delikatny i niezmiernie aromatyczny krem z sezonowych świeżych warzyw. Jego smak sprawia że trudno oderwać się od talerza. Zajadała się nim ze smakiem nawet moja roczna córcia. Jego plusem jest także prostota i szybkość przygotowania. →