ßßß Cookit - przepis na Koktajl podwójnie truskawkowy

Koktajl podwójnie truskawkowy

nazwa

Wykonanie

29 maja 2014
Składniki:
1/2 kg. truskawek
1 galaretka truskawkowa ( 77g.)
250 ml. śmietany 18%
1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Truskawki umyć , oderwać zielone końce.
Przełożyć do miski , zmiksować blenderem wraz ze śmietaną oraz cukrem.
Do truskawek wlać zimną galaretkę , wymieszać.
Podawać dobrze schłodzony np.z kostkami lodu.
Smacznego
Post navigation
← Tak przygotowanymi kopytkami zadowolą się miłośnicy ziół, są delikatne i bardzo aromatyczne. Świetnie smakują polane roztopionym masłem lub z sałatką ze świeżych warzyw. Stanowią także smaczny dodatek to pieczonych/grillowanych mięs.
Kremowy , delikatny i niezmiernie aromatyczny krem z sezonowych świeżych warzyw. Jego smak sprawia że trudno oderwać się od talerza. Zajadała się nim ze smakiem nawet moja roczna córcia. Jego plusem jest także prostota i szybkość przygotowania. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/slodki-gesty-orzezwiajacy-koktajl-idealny-na-upalne-dni-gasi-pragnienie-i-zaspokaja-glod