Wykonanie
O tych kanapkach nie ma co dużo mówić... są po prostu cudowne !Wszystko bardzo do siebie pasuje a
rukola podkreśla słodki smak
figi :)Ja swoje
jadłam na lunch, ale świetnie też sprawdzą się na śniadanie czy kolacje.Spróbujcie koniecznie !
Składniki :* 2 kromki ulubionego
pieczywa,* 50-70 g
sera camembert, pokrojonego w cienkie plasterki,* 1 plaster
szynki parmeńskiej lub innej cienko pokrojonej,* 1 dojrzała
figa,* garść
rukoli,
Przygotowanie :
Ser ułóż na obu kromkach
chleba.Na jednej z nich ułóż
rukolę,
szynkę i pokrojone w plasterki
figi. Złóż
chleb i włóż do opiekacza ( jeśli go nie masz ułóż
chleb na rozgrzanej patelni a po chwili, gdy
chleb się zarumieni odwróc na drugą stronę ), opiekaj do czasu aż
chleb się zarumieni.Smacznego!