ßßß
O tych kanapkach nie ma co dużo mówić... są po prostu cudowne !Wszystko bardzo do siebie pasuje a rukola podkreśla słodki smak figi :)Ja swoje jadłam na lunch, ale świetnie też sprawdzą się na śniadanie czy kolacje.Spróbujcie koniecznie !
Składniki :* 2 kromki ulubionego pieczywa,* 50-70 g sera camembert, pokrojonego w cienkie plasterki,* 1 plaster szynki parmeńskiej lub innej cienko pokrojonej,* 1 dojrzała figa,* garść rukoli,
Przygotowanie :Ser ułóż na obu kromkach chleba.Na jednej z nich ułóż rukolę, szynkę i pokrojone w plasterki figi. Złóż chleb i włóż do opiekacza ( jeśli go nie masz ułóż chleb na rozgrzanej patelni a po chwili, gdy chleb się zarumieni odwróc na drugą stronę ), opiekaj do czasu aż chleb się zarumieni.Smacznego!