Wykonanie
Mam dla Was przepis, który świetnie sprawdza się jako alternatywa dla tradycyjnie pieczonego
kurczaka.
Mięso jest soczyste i pikantne a przy okazji szybkie w przygotowaniu - pycha !I have for you a recipe that works well as an alternative to traditional roast chicken.Meat is juicy and spicy and is quick to prepare - yummy!
Składniki :* 4
udka kurczaka,* 3 łyżki harissy,* 150 g
jogurtu naturalnego,Ingrediens :* 4 chicken legs,* 3 tbsp harissa paste,* 150 g
natural yogurt,
Przygotowanie :
Udka kurczaka podziel na nóżki i podudzia.W misce zmieszaj
jogurt z harissą dodaj
kurczaka i dokładnie obtocz. Odstaw do lodówki na minimum godzinę ( najlepiej na noc ).Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Kurczaka zmieszaj i ułóż na blaszce do pieczenia.Wstaw do piekarnika i piecz około 40 minut, w połowie czasu przewróć na drugą stronę.Gotowe !Preparation:Share chicken legs to chicken drumsticks and chicken thigs.In a bowl, mix
yogurt with harissa add chicken and thoroughly dredge. Put in the fridge for at least an hour ( preferably overnight ).Preheat oven to 180 degrees.Mix the chicken and put on baking sheets.Put in the oven and bake for about 40 minutes, half the
time turn it over.Ready!