Dzisiaj na talerzu pojawi się u mnie pieczone udko z kaszą i mieszanką sałat. Zdrowo, smacznie i kolorowo (przynajmniej na talerzu).Składniki:- udko z kurczaka- 6 liści sałaty (3 czerwonej i 3 zielonej)- 3 łyżki jogurtu naturalnego- garść kaszy jęczmiennej- przyprawa do kurczaka- sos jogurtowo-czosnkowy (do sałatek)- 3 łyżki olejuWykonanie:Umyte udko posypujemy przyprawą do kurczaka, polewamy olejem i kładziemy na blaszce wyłożonej sreberkiem. Wkładamy blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 st i pieczemy przez 20 min. Kasze gotujemy na małym ogniu przez 7 min. Po wyłączeniu kuchenki zostawiamy ją pod przykryciem, aby "doszła". Liście sałaty rwiemy na kawałki i polewamy jogurtem zmieszanym z sosem sałatkowym.PS. Widzieliście gorzej ulokowany produkt ? :P