Wykonanie

Wielką fanką
baraniny to ja nie jestem... Zjem czasem jak pan turek mi usmaży na grillu ( wtedy jest najlepsza ) ale mielona to w ogólnie nie moja bajka.Któregoś dnia postanowiłam zaszaleć i zrobić szaszłyki z
baraniny właśnie, padło na pastę tikka. Wybór trafiony w dziesiątkę ! Wyszło pysznie - nawet jak dla mnie.
Baranina jest miękka i soczysta mimo dość krótkiego smażenia :) a
jogurt sprawia, że jest też delikatna.Pyszny obiadek ! :)

Składniki :* 400 g
baraniny,* 2 łyżki pasty tikka,* 2 łyżki
soku z cytryny,* 1 łyżka drobniutko posiekanej
kolendry,* 4 łyżki
jogurtu naturalnego,* długie wykałaczki,* 1
chleb nan,Przygotowanie :
Mięso pokrój na kostkę o
boku centymetra.W misce zmieszaj pastę tikka,
sok z cytryny, posiekaną
kolendrę i
jogurt naturalny, dodaj
mięso, obtocz dokładnie i odstaw do lodówki na minimum godzinę ( możesz zostawić na noc).Zamarynowane
mięso ponadziewaj na wykałaczki namoczone w wodzie.Smaż na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.Podawaj z ciepłym
chlebem nan.

