Wykonanie

Dzisiaj może nie podam Was super zaskakującego przepisu, ale chciałam zwrócić uwagę na niektóre składniki naszej diety. Często pomijamy
selera, a przecież jest on warzywem, które ma w sobie najwięcej wapnia i potasu ! Ponadto zawiera witaminy z grupy PP, kompleks witaminy B i najważniejsze- pomaga w oczyszczeniu organizmu. Jeśli chodzi o
rodzynki, to możemy w nich znaleźć minerały odpowiadające za utrzymanie w dobrej 'kondycji' naszej koncentracji, odporności, a także mogą nas chronić w walce z osteoporozą .Składniki: /2 porcje/1/2
selera1
jabłkogarść
rodzynek1-2 łyżki
śmietanymiódsok z cytrynyPrzygotowanie:
Jabłko i
selera ścieramy na tarce o grubych oczkach do miski.Całość polewamy
sokiem z cytryny( opcjonalnie), dodajemy
śmietanę, aby
sałatka nie była zbyt sucha i odrobinę
miodu do smaku. Na koniec dosypujemy wcześniej wymoczone i odsączone
rodzynki.Surówkę podajemy do obiadu, kanapek lub zabieramy na drugie śniadanie :)Smacznego :)
