Wykonanie

Często jestem proszona o szybkie i proste przepisy na desery. A ja lubię sprawiać słodkie zachcianki :D Zapraszam was, częstujcie się
truflami wykonanymi z
twarogu z dodatkiem kajmaku,
białej czekolady całe obtoczone w prażonym
słoneczniku. Znajda się jacyś chętni? :DSkładniki:500 g
twarogu chudy albo półtłusty3-5 łyżek kajmaku20 g
białej czekoladyszczypta
soli60 g łuskanego
słonecznikaSłonecznik wrzuć na patelnię i podpraż. Po przestudzeniu zmiel.
Twaróg rozgnieć widelcem albo łyżką, dodaj
sól, startą na drobnych oczkach
czekoladę i kajmak. Ilość kajmaku zależy od: kajmaku, smaku
sera i twoich upodobań
smakowych (ja dodałam 4 łyżki). Porządnie wymieszaj. Zwilż ręce, odrywaj kawałki
twarogu i kulaj w rękach kuleczki wielkości
orzecha włoskiego. Na koniec obtocz w zmielonym
słoneczniku.Przechowuj w lodówce.