ßßß
Pamiętam jak byłam dzieckiem to moim ulubionym deserem w sezonie truskawkowym były truskawki z dodatkiem kwaśnej śmietany. Mniammm nie potrzebowałam nic więcej :D A dzisiaj proponuję wersję XXL dla całej rodziny, żeby każdy mógł delektować się tą pysznością. Śmietankowy, kruchy spód i masa truskawkowo-śmietankowa. I nie musimy odpalać piekarnika :DSkładniki:Spód:360 g wafelków śmietankowych100 g masła rozpuszczonego i przestudzonegoNadzienie:550 g kwaśnej śmietany 18%2 galaretki truskawkowe350 - 400 g truskawekew. truskawki do dekoracjiforma do tart 24cmWafelki mielimy albo rozkruszamy w blenderze, mieszamy z masłem i wykładamy dno formy. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku. Czekamy aż stężeje.Truskawki miksujemy na papkę. W misce mieszamy wszystkie składniki kwaśną śmietanę, truskawki i galaretkę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa lekko zgęstnieje. Na wcześniej przygotowany spód wykładamy krem. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.Przed podaniem można zrobić dekorację z pokruszonej bezy i truskawek.