Wykonanie

Pamiętam jak byłam dzieckiem to moim ulubionym deserem w sezonie
truskawkowym były
truskawki z dodatkiem kwaśnej
śmietany. Mniammm nie potrzebowałam nic więcej :D A dzisiaj proponuję wersję XXL dla całej rodziny, żeby każdy mógł delektować się tą pysznością.
Śmietankowy, kruchy spód i masa
truskawkowo-śmietankowa. I nie musimy odpalać piekarnika :DSkładniki:Spód:360 g
wafelków śmietankowych100 g
masła rozpuszczonego i przestudzonegoNadzienie:550 g kwaśnej
śmietany 18%2
galaretki truskawkowe350 - 400 g
truskawekew.
truskawki do dekoracjiforma do tart 24cm
Wafelki mielimy albo rozkruszamy w blenderze, mieszamy z
masłem i wykładamy dno formy. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku. Czekamy aż stężeje.
Truskawki miksujemy na papkę. W misce mieszamy wszystkie składniki kwaśną
śmietanę,
truskawki i
galaretkę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa lekko zgęstnieje. Na wcześniej przygotowany spód wykładamy krem. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.Przed podaniem można zrobić dekorację z pokruszonej
bezy i
truskawek.
