Wykonanie
Na ostatnim przyjęciu, które wydawaliśmy z
Panią domu ugościliśmy naszych znajomych pyszną
sałatką.
Sałatka Tricolore. Wyróżniającą cechą tej potrawy jest
makaron świderki w
trzech różnych kolorach, który ubarwia każdy stół z potrawami. Zaserwowane danie tak przypadło gościom do gustu, że postanowiliśmy podzielić się nim z
Wami. Polecamy jako obowiązkową pozycję do zaserwowania podczas imprez.
Składniki:
Makaron świderki (Tri-kolor)- 1 opakowaniePołówka
cebuliTuńczyk w oleju- 2 puszki
Kukurydza- 1 puszka
Ogórek konserwowy- 1 słoik
Majonez- 3- 4 łyżkiPrzygotowanie:
Makaron gotujemy al- dente.
Cebulę i
ogórka pokroić w kostkę, dodać
tuńczyka i
kukurydzę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z
majonezem.
Sałatkę można dosmaczyć
solą , aczkolwiek Pani domu tego nie robi, ponieważ jak to tłumaczy „tuńczyk sam w sobie jest wystarczająco słony”.