Wykonanie
Szukacie szybkiego, kreatywnego dania na świąteczny stół? Otóż znalazłam tutaj rewelacyjny pomysł. Wczoraj wypróbowałam go dla Was i już wiem, że u mnie też będą takie
grzybki.Wiem, to nie ta
pora roku, ale co tam. Trujące muchomory, wiosną? No i co z tego?Jestem przekonana, że uśmiech gości jest gwarantowany.Jak widać, dawne uwagi mojej babci „dziecko, nie baw się jedzeniem”, nie przyniosły żadnych skutków ;-)I całe szczęście!
jajka (z oznaczniem 0 lub 1*)małe
pomidorymajonezzielona sałataewentualnie wykałaczki
Jajka ugotować na twardo (ok. 10 minut), ostudzić, obrać i odkroić końcówki. Na talerzu poukładać liście
sałaty, łodygami do środka, a pofalowanymi brzegami na zewnątrz. Poustawiać
jajka na sałacie.
Pomidory przekroić na pół i połówki umieścić na jajkach. Można przykleić je odrobiną
majonezu, albo połączyć
jajka z
pomidorami wykałaczkami (nie zapomnieć uprzedzić gości!).Ozdobić kapelusze kropkami z
majonezu i gotowe :-)* 0 –
jaja z produkcji ekologicznej, 1 –
jaja z chowu na wolnym wybieguDodałam do akcji:Dodałam do przepisów wielkanocnych