Wykonanie

Kilka lat temu będąc w Pradze dokładnie podczas 11 listopada byłam w szoku, iż rozpoczęły się tam już przygotowania do Świąt i ubierane były choinki. Natomiast w tym roku w Kopenhadze św.Mikołaj biegał po ulicy już we wrześniu.Ponieważ dobrego jedzenia nigdy za wiele ja również postanowiłam wprowadzić w kuchni świąteczną atmosferę i przygotować
śledziki wg. przepisu mojej Cioci, które często gościły na naszym wigilijnym
stole.

Do przygotowania
śledzików potrzebne będą:
śledzie matiasymlekowegetabiały pieprzmusztardacebulaolejInnowacja tego przepisu polega na tym, że
śledzie po wyjęciu z opakowania i wypłukaniu moczymy dobę w
mleku. Następnie wyciągamy je z
mleka, kroimy, posypujemy
vegetą oraz
białym pieprzem. Posypane
śledzie smarujemy
musztardą.
Cebulę kroimy w kostkę.
Śledzie układamy w słoiku piętrami na przemian z
cebulą po czym całość zalewamy
olejem. Pozostawiamy na minimum jeden dzień aby smaki się przegryzły.
