ßßß
Dziś dla mnie wielki dzień – obroniłam pracę magisterską ! Obiad zatem musiał być pyszny, ale na szybko, bo komu chciałby się w taki dzień gotować. Padło na quesadillę, czyli tortillę zapiekaną z serem i dodatkami . Super sposób na lekki, a jednocześnie sycący posiłek. Jako dodatki w roli głównej awokado, salami, zielona papryka i ser mozzarella. Mniam!P.S. Kochane Babcie – wszystkiego najlepszego:)Co nam będzie potrzebne (na 4 porcje):- 4 placki tortilli (ja użyłam sklepowych)– połowa średniej wielkości zielonej papryki– 1 awokado– 2-3 plastry salami na każdy placek (najlepiej takiego pikantnego z papryką lub pieprzem)– ser mozzarella albo starty żółty do posypaniaPrzygotowanie:paprykę myjemy i kroimy w niewielką kostkę, awokado rozcinamy na połowę, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skóry i kroimy na cienkie plasterkirozkładamy placek tortilli i na połowę sypiemy trochę startego sera, najlepiej mozzarelli, wykładamy 2-3 plasterki salami, kilka plasterków awokado, na to garść pokrojonej papryki i na sam wierzch znowu ser
składniki przykrywamy drugą połówką tortillirozgrzaną patelnię, najlepiej grillową smarujemy lekko oliwą i kładziemy złożoną tortillę, podsmażamy z obu stron aż ser się roztopi a tortilla nabierze złotawego koloruSmacznego:)KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments→←