Wykonanie
« Muffinki
kakaowe z masą
mascarponeWarzywa z
makaronem »Omlety są wspaniałe na szybkie śniadania czy kolacje. Mając niewiele w lodówce, można wyczarować coś tak pysznego!Wersje na słodko czy słono – które jednak lubię bardziej, zadowolą niejednego głodomora. Kojarzą się z dzieciństwem. To mama robiła najpyszniejsze, puszyste omlety, nikt jej nie dorównywał… do czasu 😉 Powoli ja przejmuję pałeczkę!

Składniki ciasta:– 2
jajka– szczypta
soliDodatki:–
roszponka– starty
żółty ser
Ubijamy
białka ze szczyptą
soli (na sztywno). Następnie dodajemy
żółtka. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy ciasto na dobrze rozgrzany
olej. Czekamy, aż troszkę się zetnie i na jednej połówce kładziemy dodatki. Drugą połową omleta je przykrywamy. Po chwili przewracamy omlet, aby się bardziej zrumienił.Smacznego!