ßßß Cookit - przepis na Urlop

Urlop

nazwa

Składniki

Wykonanie

« ” Risotto” z groszkiem
Kruche ciasteczka z nutą cytrynową »
Upalnie i beztrosko. W tych dwóch słowach mogę określić mój urlop. Spełniłam także moje marzenie z dzieciństwa – byłam pod piramidami w Gizie. Choć wyobrażałam sobie to wszystko trochę inaczej….
Kuchnia egipska? Praktycznie nie miałam z nią styczności. Hotelowa restauracja nie fundowała lokalnych specjałów. Jedynie skosztowałam smacznej kofty 😉 Jedzenie na mieście odpadało, patrząc na warunki w jakich jest ono przyrządzane.
Z podróży przywiozłam suszonego hibiskusa dla najbliższych, kumin, lokalną chałwę i słodkie łakocie egipskie. Niewiele… Nie mogłam pooglądać, skosztować, zastanowić się. Kiedy podchodzisz i pytasz się o produkt, nie możesz odejść z pustymi rękami…
Choć… chciałabym tam wrócić.
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2011/10/urlop