ßßß Cookit - przepis na Bar Mleczny

Bar Mleczny

nazwa

Składniki

Wykonanie

Być może świetne recenzje na Gastronautach.pl i przepiękny wystrój sprawiły, że odwiedziłam Bar Mleczny na ul. Zamoyskiego 5 z założeniem, że będzie tanio i pysznie. Odczucia mam jednak dosyć mieszane. Zacznę od pozytywów, a jednym z nich jest niewątpliwie wygląd baru – jasny, czysty, schludny, a jego wykończenie gustowne i zachęcające do wejścia. Samo jedzenie jest owszem dosyć smaczne, ale jego ilość nie do końca adekwatna do cen (16 zł za średnią porcję udka z kurczaka z małą ilością ziemniaków i mikroskopijnym zestawem surówek, 14 zł za średnią porcję kotleta mielonego w tym samym zestawie, kompot płatny osobno – 3 zł). Co do samego jedzenia: mój mały kurczak był ledwo ciepły i przeciętnie smaczny. Znacznie lepszy okazał się kotlet mielony, ale też bez rewelacji. Znakomite ziemniaki, wspaniała surówka z marchewki. Reszta mierna, choć świeża.
Co do minusów: średnio miła obsługa (może ja tak trafiłam, ale trochę mówi to o standardach) i zbyt głośno sączące się z głośników radio. Nie każdy lubi jeść przy reklamach specyfików na hemoroidy i najpiękniejsze nawet wnętrze nie zrekompensuje braku podstawowej wiedzy właścicieli z zakresu kultury jedzenia (im lepsza restauracja, tym cichszy i bardziej taktowny muzyczny akompaniament).
Reasumując: jest co najmniej jeden, może nie ładniejszy, ale za to dużo lepszy i tańszy bar mleczny w Zakopanem. Odradzam.
Źródło:http://jednopalnikowa.wordpress.com/przewodnik-po-restauracjach/zakopane-2/bar-mleczny