Wykonanie
Chyba każda
sałatka z
majonezem to niezbyt wdzięczny obiekt do fotografowania dla kulinarnego blogera. Okazuje się za to sprzymierzeńcem w kwestii wypełnienia pudełka na drugie śniadanie czy też wypełnienia brzuchów pokaźnej grupy gości zaproszonych na domówkę. Nie ukrywajmy - najczęściej przecież zakrapianą domówkę. I tu należy przypomnieć, szczególnie przeciwnikom
majonezu: w tym przypadku tłuszcz Wam sprzyja! ;) Zachęcam do zmiksowania tej wszechstronnej i prostej sałatki.

Składniki:250 g
makaronu (np. drobnych kolanek, świderek, muszelek)1,5-2 puszki
tuńczyka w sosie własnym1 puszka
kukurydzy1
papryka czerwona1
papryka żółta1 mała
czerwona cebulaok 3-5 łyżek
majonezusól,
pieprzPrzygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź, przestudź i odstaw.
Tuńczyka odcedź z sosu i podziel na drobniejsze części, dodaj do
makaronu. Następnie dodaj odsączoną z zalewy
kukurydzę oraz pokrojoną w niewielką kostkę
paprykę żółtą i czerwoną. Na koniec pokrój drobno
czerwoną cebulę. Wszystkie składniki wymieszaj, a następnie dodaj
majonez. Całość przypraw do smaku
solą i
pieprzem. Do momentu podania przechowuj w lodówce. Smacznego!

