ßßß
Składniki:100 g łososia wędzonego6-7 jajek2-4 łyżeczki majonezu2-4 łyżeczki śmietany 12%pieprzkoperek do przybraniaPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo. W tym celu umieścić je w zimnej wodzie, zagotować i od tego momentu gotować 7-8 minut. Jajka przestudzić i obrać. Przekroić na pół, a następnie małą łyżeczką wyjąć żółtka z białek. Żółtka rozgnieść, wymieszać z majonezem i śmietaną - do smaku i odpowiedniej, dość gęstej konsystencji. Łososia posiekać drobno w małe paseczki, "wiórki" i wymieszać z żółtkami. Dodać pieprz. Myślę, że sól nie będzie potrzebny ze względu na słony smak łososia - sami zdecydujcie. Białka nadziewać łyżeczką lub przy użyciu tutki, nawet prowizorycznej - z foliowego czy plastikowego woreczka. Każde jajko udekorować koperkiem. Lekko schłodzić i podawać. Smacznego!