Wykonanie
Składniki :
truskawkijogurty bałkańskie 2 po 340 gram i 1 mały naturalny - 180 gram4
galaretki truskawkowe3 łyżeczki
żelatyny plus 3 łyżeczki
żelatyny - razem 6Przygotowanie :2
galaretki truskawkowe plus 3 łyżeczki
żelatyny rozpuściłam w 2 szklankach gorącej
wody -dobrze wymieszałam , do rozpuszczeniaZmiksowałam
truskawki , by otrzymać 2 szklanki musu
truskawkowegoZmieszałam mus z
galaretką truskawkową i wlałam do naczynia (to jest wierzch deseru )Gdy mus zaczął tężeć włożyłam do niego kilka całych
truskawek (dlatego krojąc deser widać w jego wierzchniej warstwie całe
truskawki )2
jogurty greckie zmiksowałam z 1
galaretką truskawkową rozpuszczona wcześniej w 1 szklance
wodyGdy zaczęły tężec wlałam je na wcześniej stężałą już
galaretkę z musem ( do niego też włożyłam
truskawki , ale pokrojone . To jest spód deseru ) - wstawiłam do lodówkiNastępnie1
galaretkę truskawkową rozpuściłam w 1 szklance
wody plus 3 płaskie łyżeczki
żelatyny rozpuszczonej wcześniej w 1/5 szklanki gorącej
wody - zmieszałam te składnikiMały
jogurt zmiksowałam z przestudzoną
galaretką ( z pt.7 ) i przelałam do małych foremek - babeczek wstawiłam wszystko do lodówkiPozostało tylko zrobić tort , albo coś podobnego... :)Poukładać starannie , by nie pospadało :) :)Można zrobić z innymi
owocami , wszystko zależy od wyobraźni.A wykonanie nie jest tak skomplikowane jakby się wydawało , jest tylko trochę pracy z tym mieszaniem , studzeniem , a zalewanie to już drobnostka . Smacznego !