ßßß Cookit - przepis na Waga kuchenna Beurer

Waga kuchenna Beurer

nazwa

Składniki

Wykonanie

Nie wiem jak Wy ale ja w kuchni bez wagi obejść się nie mogę..Przygotowując posiłki z mięsa itp nigdy nie ważę mięsa, ale już przy wypieku np.ciast czy chleba waga jest potrzebna...Moja stara waga odmówiła mi posłuszeństwa..nawet po wymianie baterii pokazywała o 10, 20 a czasem o 30 dkg mniej niż w rzeczywistości.
Teraz mam nową wagę, również elektroniczną , którą dostałam w ramach programu blogerskiego "Partner Redcoon.pl".
Taka waga jest bardzo przydatna w kuchni.. Waga Beurer KS 55 posiada wyświetlacz LCD, automatyczne wyłączanie oraz funkcję tarowania. Funkcja tarowania jest bardzo przydatna, wystarczy jedna miska lub jakiś pojemnik, aby zważyć dowolną ilość składników potrzebnych np.do danego wypieku.Po zważeniu pojemnika, wystarczy nacisnąć na przycisk, waga zostaje wyzerowana i możemy kolejno ważyć potrzebne składniki, oczywiście po dodaniu kolejnego należy znów wyzerować wagę..
Waga ustawiona jest na ważenie w gramach, ale posiada również przełącznik na zmianę wagi na uncje, co czasem jest przydatne.
Obciążalność wagi wynosi aż 5 kg , a wyniki pokazywane są w odstępach 1 gramowych.
Osoby, które zechcą mieć taką wagę..zapraszam tutaj ..cena takiej wagi nie jest zbyt wygórowana...a nawet jest okazja ..kosztowała 145 zł a teraz możecie kupić za 85 zł...
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/09/1458waga-kuchenna-beurer.html