Wykonanie

Proste do zrobienia rogaliki..nie potrzeba czekać aż, ciasto urośnie..polecam..Te rogaliki robiła moja młodsza córka..a przepis podpatrzony tutaj.5 dag
drożdży60 dag
mąki1/2 szkl.
mleka (125 ml)szczypta
soli25 dag
margaryny1 łyżka
cukru30 dag twardej
marmoladyZ podanych składników wyrobić ciasto (można wszystko oprócz
mąki wymieszać mikserem, a następnie wyrobić rękami z
mąką). Podzielić ciasto na 3 lub 4 części.Każdą część rozwałkować na kształt koła,za pomocą radełka podzielić na 8 trójkątów. Na każdy kawałek nałożyć
marmoladę i zwijać, tworząc rogaliki. Można wierzch posmarować
białkiem. Układać na blaszce do pieczenia, zachowując dość duże odstępy, ponieważ rożki podwoją swoją wielkość. Piec najpierw nastawiając piekarnik na 60 o C i podgrzewać 15 minut, aby podrosły. Następnie podwyższyć temp. do 180 o C i piec około 20 minut, aż rogaliki będą rumiane.Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem.