Wykonanie

To zaległy wpis, z czasu wysypu letnich
jabłek u mnie w ogrodzie. Ale sezon na
jabłka trwa, można i takie
soki zrobić z jesiennych
owoców.
Soki są robione w sokowirówce, z różnymi dodatkami. A temat,
jabłkowy, charakterystyczny dla mojego bloga uznałam za odpowiedni na mały jubileusz – 850 wpis na blogu !Do klasycznego soku tylko z
jabłek dodałam sproszkowany
cynamon, dzięki
czemu zyskał lekko korzenny aromat :

Drugi sok zrobiłam z dodatkiem
marchewki, w proporcji
jabłek do warzywa 2:1. Wyszedł pyszny i oczywiście pełen witamin :

Do ostatniej partii
jabłek dodałam wiązkę świeżej
mięty, wprost do sokowirówki, wkładając gałązki
między jabłka. Było wtedy gorąco i orzeźwiające właściwości tego soku zostały należycie docenione .

Robiłam te
soki z moją córką i jej koleżanką Pati, która jest autorką zdjęć .Smacznego !