Wykonanie

To przepis, który dostałam od Cioci mojego
męża i postanowiłam go wypróbować na sylwestrowĄ kolację. Wymaga nieco trudu, bo trzeba zmiękczyć i rozwałkować
serki topione, nadziać je kawałkami
szynki i konserwowymi warzywami, zrolować i zastudzić w lodówce, a
potem pokroić na koreczki.Ciocia zmiękczała
serki w gorącej wodzie – ja to zrobiłam w kuchence mikrofalowej.2
serki topione kremowekolorowa
papryka konserwowaogórki konserwoweszynkaSerki zmiękczyłam w kuchence mikrofalowej, minutę na 300 W. Na większej mocy nie radzę, bo mogą się za bardzo stopić. Posmarowałam
olejem wałek i deskę i rozwałkowałam
serki na grubość ok. 1/2 cm. Ułożyłam na nich wąskie paski
szynki i
konserwowej papryki oraz
ogórka, zwinęłam w rulon i trochę pokulałam na desce, żeby pod wpływem ciepła lepiej się połączyły.Wstawiłam do lodówki i po 3 godzinach pokroiłam na grube plastry. Mimo, że są przeznaczone na kolację, spróbowałam – są bardzo smakowite, smak
konserwowych warzyw i
szynki ładnie harmonizuje z
serkami i nie wymagają już żadnych przypraw. Polecam z czystym sumieniem jako imprezową przekąskę.Smacznego !WSZYSTKIM
MOIM BLOGOWYM GOŚCIOM ŻYCZĘ WIELE SZCZĘŚCIA I SPEŁNIENIA MARZEŃ W NOWYM ROKU !GRAŻYNA