Wykonanie
Nareszcie czuję, że jest lato . Dzis zaczęły się wakacje, byłam po południu nad jeziorem i pływałam pierwszy raz w tym roku, w ogrodzie dojrzewają
owoce.
Maliny w tym roku są wyjątkowo wcześnie, podobnie
wiśnie i
porzeczki. Z okazji zakończenia roku szkolnego zrobiłam krem z
bitej śmietany i zmiksowanych
malin i
porzeczek.KREM
MALINOWO-
PORZECZKOWY400 ml kremówkipół szklanki
malinpół szklanki czerwonych
porzeczekkilka łyżek
cukruUmyte
maliny i
porzeczki przesypujemy
cukrem, rozgniatamy widelcem i zostawiamy na pół godziny, żeby puściły sok.
Potem miksujemy.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ubijając zmiksowane
owoce. Schładzamy w lodówce. Prawdziwy smak lata !Miłych wakacji i smacznego !
Zobacz wpisy← „Polskie smaki – album i bigos z
młodej kapusty” „Pierwsza w tym roku
sałatka z własnych owoców” →