Wykonanie
płat
ciasta francuskiego1
żółtkocukierkrem w ulubionym smakupłat pokroić wzdłuż szerszej strony na paski ok 1,5 cm,od szerszej strony rurki nawijać tak aby końcówki zachodziły na siebie(ja zostawiam od góry ok 0,5 cm wolnej przestrzeni i również nie nawijam do końca),tak nawinąć wszystkie rurki (ja mam te XXL).
Żółtko roztrzepać z łyżką
mleka i posmarować górę rurek posypać obficie
cukrem.wstawić do nagrzanego piekarnika 220 na 10 min po czym zmniejszyć do 150 na kolejne 10 min .Po upieczeniu powinny być złote ,wystudzić i ściągnąć delikatnie z formy nadziać ulubionym kremem schłodzić.Moja rada:aby rurki się nie rozmokły nadziać najwcześniej 5-6h przed podaniem ,najlepiej oczywiście najpóźniej jak się da.życzę smacznego