Wykonanie
W mojej kuchni najwięcej zużywam
jajek. Jemy je na obiad ,śniadanie , kolację. Moje ulubione to
jajko na piramidzie . Jest to danie bardzo szybkie i smaczne .

Tak wyglądaSkładniki1
jajko1
sałata pierzasta- kilka listków1
pomidor1 plaster
szynkowej lub
bekonu1 łyżka
oleju do usadzenia
jajkaSposób wykonania

Rozdrabniam
sałatę . Po prostu rozrywam ją rękoma na drobne kawałeczkiLubie
sałatę pierzastą ,ponieważ jest delikatna i krucha.

Na
sałatę kładę plastry
pomidora . Ilość plastrów dowolna . Ważne aby były grube tak ok 5mil.

Teraz plaster usmażonej na zloty kolor z obydwu stron
szynkowej lub
bekon
Na tą piramidę kładę
sadzone jajkoOdrobina
pieprzu i
soli .
Soli to naprawdę odrobina ,ponieważ
wędlina jest słona