Wykonanie
Czy tradycyjna
pierś z kurczaka musi wyglądać i smakować zawsze tak samo? oczywiście, że nie :) oto pomysł na
mięso do obiadu:)

1 pierś waży około 230 gE : 286 kcal B: 45 , 2 g T: 5 , 8 g W: 15 , 4 gPRZEPIS:SKŁADNIKI:0,4-05 kg
piersi z kurczaka (2-3 pojedyncze piersi)
suszone morelesezamjajopieprz i mielony
imbir
1. Myjemy
mięso, odcinamy nadmiar tłuszczu. Nacinamy piersi, robiąc kieszeń i nadziewamy
morelami.



2. Przyprawiamy piersi
imbirem i
pieprzem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.

3. Panierujemy w
jajku i
sezamie4. Smażymy na patelni beztłusczowej na małym ogniu pod przykryciem

....i GOTOWE !!!

