Wykonanie
W dzisiejszym
poście chciałam Wam polecić świeży sok z
marchwi. Polecam tego tupu
soki do pierwszego lub drugiego śniadania :)Co zawiera sok z marchwi?jest cennym źródłem witamin: A, B, C, E, D, PP, Kzawiera minerały takie jak: magnez, wapń, jod, żelazo, potas, kobalt, sódzawierają związki flawonowe, które działają antyutleniająco na komórki(spowalniają starzenie) i chronią przed drobnoustrojamiDlaczego warto pić sok z marchwi?regularne spożywanie soku z
marchwi wpływa na wzmocnienia układu nerwowegokorzystnie wpływa na układ trawienny: poprawia pracę wątroby, woreczka żółciowegopoprawia pracę nerekdostarcza żelazo, zatem korzystnie wpływa na układ krwionośnynormalizuje poziom cholesteroluwpływa na prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku, dzięki prowitaminie Apoprawia kolor skóry i pracę gruczołów
łojowych, czyli wskazany przy problemach trądzikowychwpływa korzystnie na strukturę zębów i włosówu kobiet karmiących poprawia jakość
mlekau kobiet zdrowych karoten wpływa na prawidłowe funkcjonowanie pracy hormonów żeńskich
PRZEPIS:Składniki:około 1,5 kg
marchwiMarchew możemy obrać lub dokładnie wyszorować i wyciskać bez obieraniaMi z około 1 , 5 kg udało się uzyskać około 1 litr soku.
SMACZNEGO !!!