Wykonanie
![](/Data/Images/bettycook.pl\2013_slash_06_slash_sos-czosnkowy/l/-1459364475)
Tym wpisem rozpocznę krótką
serię dodatków do letniego grillowania – początkowo będą to sosy, kilka przekąsek, a później zaproponuję wam parę sałatek. Zauważyłam po prostu, że wiele osób pyta czasem o przygotowanie nawet najprostszych rzeczy. Ja dodatkowo często zmieniam proporcje czy też skład części potraw, by spróbować je ulepszyć, dodać nowy, ciekawy smak.Składniki :mały
jogurt naturalny (tj. 5 łyżek)5 ząbków
czosnkupieprz kolorowysól (szczypta)
![](/Data/Images/bettycook.pl\2013_slash_06_slash_sos-czosnkowy/l/801559905.jpg)
Do
jogurtu dodajemy drobniuteńko posiekany
czosnek (lub przeciśnięty przez praskę, choć według mnie bardziej aromatyczny jest taki poszatkowany). Ostro
pieprzymy i dodajemy szczyptę
soli.
![](/Data/Images/bettycook.pl\2013_slash_06_slash_sos-czosnkowy/l/-743045300.jpg)
Ważne : Zanim go podamy, trzymamy w lodówce przynajmniej 2 godziny.
![](/Data/Images/bettycook.pl\2013_slash_06_slash_sos-czosnkowy/l/-697068737.jpg)