ßßß
Ważne : Nie oszczędzajcie na składnikach – salami, szynka i ser powinny być jak najlepszej jakości.ReklamaSkładniki :placki Tortilla (w opakowaniu jest ich zazwyczaj 4 sztuki)kilka plasterków salami (po 3 na każdy placek)kilka plastrów żółtego sera (j.w.)kilka plastrów dobrej szynki, najlepiej Prosciutto (jest to rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki)kilka ogóreczków konserwowychsosy (czosnkowy, pikantny, salsa – użyłam i wymieniłam te co ostatnio pojawiły się na blogu – świetnie pasują, ale wystarczy tylko jeden np. pikantny do posmarowania placka)
Wędliny i ser mamy już w plasterkach (raczej dość cienkich) więc nie pozostaje nam innego jak równie cieniutko pokroić w plasterki ogórki (po delikatnym skosie). Sosy mamy już przygotowane według przepisów, które pojawiły się w tym tygodniu na blogu.Smarujemy placek sosem (albo jednym, albo drugim), układamy ser, salami i szynkę, posypujemy plasterkami ogóreczka i zawijamy jak naleśnik.Kroimy pod lekkim skosem (jak kopytka) na szerokość tak około 3 cm.


Dla amatorów „ostrej jazdy” na pojedyncze snacki nakładamy odrobinkę sosu salsa :]Podajemy na zimno, np. do zimnego piwa

