Wykonanie
Czekoladowo, słodko i .. tłusto. Niech ten przysłówek nie kojarzy się źle. Bo oto pod postacią słodkiego deseru
awokadowa moc jest ukryta. Temu zielonemu supermenowi wśród owocowi zawdzięczamy nie tylko kremową strukturę, ale przede wszystkim zawarty w nim potas reguluje ciśnienie
krwi a kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu. Także nie bać się - kosztować. :)
Składniki (na 2 porcje):1
awokado3 łyżeczki
kakao (niesłodzonego)2 łyżeczki
miodu180 g
jogurtu greckiegołyżeczka
płatków migdałowychAwokado obierz i zblenduj. Dodaj
jogurt grecki,
miód,
kakao i wszystko dokładnie wymieszaj - powinieneś uzyskać jednolitą masę. Udekoruj
płatkami migdałowymi. Smacznego!
Wartość Kaloryczna 275 kcal (1 porcja)
Białko 7,2 gWęglowodany 16 , 5 gTłuszcz 20 , 4 g