Wykonanie
Rozpływający się w ustach. Pyszny. Na kanapkę, do pizzy, .. na ciepło najlepszy - roztapia się wprost finezyjnie. Dodatek
ziół podkreśla smak, ale saute też nie pogardzę.

Składniki (na ok 260 g):
ser twarogowy chudy 250g1
jajo1 łyżeczka
sody oczyszczonej2 łyżki
mleka 0,5%
zioła(u mnie
bazylia)
Twaróg rozdrobnij i dodaj
mleko, wyrób na gładką masę. Dodaj
sodę i odstaw na 5 minut. Następnie gotuj masę na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodaj
jajko, a kiedy masa będzie jednolita i uzyska ciągnącą się konsystencję dodaj
zioła i zdejmij z ognia.
Serek przelej do szczelnego pojemniczka i trzymaj w lodówce.Mniam :)

Wartość Kaloryczna 132 kcal ( 100 g
serka )
Białko 24,6 gWęglowodany 3 , 2 gTłuszcz 2 , 3 g