Wykonanie
Opublikowano 13 października 2012, autor: M.Prosty i szybki, a jednocześnie przepyszny pomysł na śniadanie. Ulubiona przekąska wszystkich dzieciPodczas przyrządzania koniecznie trzeba zwrócić uwagę na to, by nie dodać zbyt dużej ilości
cukru, bo w placki wsiąknie mnóstwo tłuszczu! Lepiej
potem dodać więcej
cukru pudru, niż przesłodzić masę

Czas przygotowania: 30 minSkładniki:1,5 szkl.
mąki1
serek homogenizowany (200 g)3
jajaok. 1 łyżka
cukru0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliolej słonecznikowycukier puderPrzygotowanie:
Żółtka ubić z
cukrem na gładką, jasnożółtą masę. Dodać
serek homogenizowany,
sól i
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Chwilę miksować i połączyć z ubitą pianą z
białek (delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką, by masa pozostała puszysta).Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu do zarumienienia. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →