ßßß
            
        
spód – biszkoptyPianka jeżynowa:2 szklanki jeżyn200g serka homogenizowanego waniliowego100ml śmietanki 30%3 łyżeczki żelatyny4 łyżki cukru pudruPianka malinowa:2 szklanki malin200g serka homogenizowanego waniliowego100ml śmietanki 30%3 łyżeczki żelatyny4 łyżki cukru pudru1 galaretka malinowaDno tortownicy 0 Ø 24 cm wyłożyć biszkoptami.Pianka jeżynowa: żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i odstawić do napęcznienia, jeżyny zblendować, dosłodzić do smaku. Do jeżyn dodać rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno, połączyć z serkiem homogenizowanym i musem jeżynowym. Piankę wylać na biszkopty i odstawić do stężenia.Pianka malinowa: żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i odstawić do napęcznienia, maliny zblendować, dosłodzić do smaku. Do malin dodać rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno, połączyć z serkiem homogenizowanym i musem malinowym. Piankę wylać na biszkopty i odstawić do stężenia.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić do lekkiego stężenia.Galaretkę wylać na piankę malinową i odstawić do całkowitego stężenia.Smacznego!!
