ßßß
Dzisiaj zrobiliśmy sobie na śniadanie fantastyczne ciasteczka z konfiturą wieloowocową a do tego pyszne kakao (odmiana, bo zazwyczaj króluje herbata).W listopadzie przychodzą nam pomysły na same słodkości, ale cóż, przynajmniej łatwiej jest znieść coraz chłodniejsze dni.
Składniki:ciasto francuskiekonfitura wieloowocowa ETERNOkakaomlekoPrzyrządzanie:Ciasto francuskie kroimy na kawałki lub wyciskami krążki szklanką. Na jednym kawałku kładziemy łyżeczkę konfitury . Przykrywamy drugim kawałkiem i sklejamy brzegi. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 15 minut. W tym czasie przyrządzamy kakao. I w krótkim czasie mamy przepyszne śniadanie lub podwieczorek.Ciastek można narobić więcej, i w razie potrzeby podania podgrzać przez parę minut w piekarniku.
Smacznego!