ßßß Cookit - przepis na Rożki francuskie z konfiturą wieloowocową ETERNO

Rożki francuskie z konfiturą wieloowocową ETERNO

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Ciasto francuskie - 1 gotowe opakowanie (w rulonie)
Konfitura wieloowocowa ETERNO - 1 słoik
Przygotowanie:
Rozwijamy delikatnie ciasto. Kroimy w prostokąty. Na wierzchu układamy konfiturę wieloowocową ETERNO .
Zwijamy rogi ciasta. Układamy na blasze, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 15 miut w temp. 220st. - do momentu, aż zarumieni się ciasto.
Możemy formować dowolne kształty, bardzo fajne danie do zabawy z dziećmi. Nasze skarby będą miały frajdę z wymyślania kształtów pysznych ciasteczek, będą zadowolone z pomocy w kuchni, a my będziemy dumni z naszych pociech. Uwierzcie, takie drobne prace procentują na przyszłość.
W każdym bądź razie deser ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wystarczy, że mamy gotowe ciasto w lodówce, a nie zaskoczy nasz żaden niezapowiedziany gość.
Smacznego! * Miłej zabawy * Smacznego!
Źródło:http://przysmakieterno.blogspot.com/2011/09/rozki-francuskie-z-konfitura.html