Wykonanie
By MagicPot, 28 czerwca 2015Prezentuję kolejną propozycję na szybką słodką przekąskę:
banan w
czekoladzie.Dziś też zaczęłam od
śmietany ale tym razem po obiedzie został mi
ryż i planowałam zapiec
banana z
ryżem, ale w trakcie przygotowań
skróciłam czas do minimum i powstał
banan w
pitnej czekoladzie ze
śmietaną, z
cynamonem i
ryżem.Dziś podczas przygotowań najmłodszy syn przyszedł i chciał spróbować „polewy” – zakończyło się tym iż musiałam na nowo przygotowywać
śmietanędwa średnie
bananyokoło 200ml żadkiej
śmietany4 łyżki sypanej
czekolady gorzkiej do picia
przyprawy:
cynamon8 łyżek ugotowanego
ryżuGdy dysponujecie ugotowanym
ryżem to 20 minut przygotowań macie już za sobą, jeżeli jest inaczej ugotujcie jedną małą garść
ryżu.
Banany obierzcie ze skórki i pokrójcie w drobną kostkę.
Śmietanę dokładnie wymieszajcie z
czekoladą.Przygotujcie dwie salaterki.Najpierw na dno salaterki nałóżcie dwie do czterech łyżek
ryżu, następnie na wierzch połóżcie jednego
banana i zalejcie połową przygotowanej
śmietany i posypcie wierzch
cynamonem.Drugą salaterkę przygotujcie w ten sam sposób: na dno
ryż, następnie pokrojone kawałki
banana, polejcie
czekoladą i wierzch udekorujcie
cynamonem.Smacznego!Polecam inne przepisy na słodkie przekąski: