Wykonanie

Dzisiejszy poranek przed pracą wykorzystałam na przygotowanie słodkich francuskich sakiewek z
serkiem mascarpone i masą
krówkową. Przepis jest bardzo prosty i
daje pyszny efekt końcowy.Potrzebujemy:-
ciasto francuskie w rolce (na około 8 sztuk)- 4 łyżki
serka mascarpone- 2 łyżki masy krówkowej- około 20
migdałów-
cukier puder do posypaniaCiasto rozkładamy na stolnicy i dzielimy równo, aby powstało 8 prostokątów.Przygotowujemy „wypełnienie”. Mieszamy ze sobą masę
krówkową i
serek mascarpone do uzyskania jednolitej konsystencji (oba produkty łączą się bardzo łatwo).Przygotowane nadzienie sakiewek rozkładamy równomiernie na prostokątach i sklejamy ze sobą boki ciasta, aby powstały kwadraty. Przeciwległe rogi ponownie sklejamy ze sobą tak, aby utworzyły zgrabne sakiewki. Na złączeniu
rogów układamy
migdały. Przygotowane
ciasteczka układamy do papilotek.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni przez około 10 minut. Po wystudzeniu obsypujemy
cukrem pudrem i podajemy do degustacji. Ostrzegam… znikają szybkoBon appétit…





Brak powiązanych wpisów.