Wykonanie
Kolejny koktajl. Dużo ich teraz pijemy, super się sprawdzają na drugie śniadanie. Taki koktajl można zrobić sobie rano, przelać do słoiczka i zabrać ze sobą do pracy. Super syci a jest lekki i dostarcza nam dużo energii i witamin, tak potrzebnych składników wiosną.W zasadzie taki koktajl można zrobić z
owoców jakie ma się obecnie w domu, nie trzeba specjalnie lecieć do sklepu. Wszystko pasuje i smakuje. Tak więc pijmy koktajle na zdrowie.Zapraszam :-)Składniki:- połowa
awokado- połowa
mango- 1
banan- ćwiartka
pomelo-
kiwi- łyżeczka
soku z cytryny- 300 g
maślanki naturalnejPrzygotowanie:
Awokado obieramy ze skóry i pkoimy na kawałki, wrzucamy do naczynia miksującego, dodajemy obrane i pokrojone
mango (starajmy się wybierać dojrzałe i miękkie
awokado i
mango). Wrzucamy pokrojonego
banana,
pomelo i
kiwi oraz
sok z cytryny. Miksujemy. Następnie dodajemy
maślankę i ponownie miksujemy. Przelewamy do szklaneczek - porcja na dwie-trzy osoby.