Wykonanie
Nie
będę się zbytnio rozpisywać bo nie ma nad czym. W zimowy wieczór sącząc szklaneczkę tej ambrozji powracam wspomnieniami na gorące plaże wsłuchując się w szum fal i wiatru wołanie.Potrzebne składniki:Świeże lub
mrożone truskawki (w moim przypadku zmiksowana zamrożona pulpa truskawkowa – zajmuje mniej miejsca w zamrażalniku)1 dojrzałe
mango2-3 bardzo dojrzałe
kiwi (warunek podstawowy – muszą być słodkie)Miód/cukier/syrop z agawy – dosładzamy opcjonalnie wedle upodobaniaJak wykonać:
Mango i
kiwi obieramy,
truskawki rozmrażamy. Każde z
owoców miksujemy oddzielnie i układamy warstwami w szklance – ostrożnie by się nie wymieszały.Można oczywiście dosłodzić sobie któryś z pojedynczych i zmiksowanych składników ale zachęcam by wybierać
owoce dojrzałe wtedy ich
słodycz będzie na tyle zadowalająca, że dosładzanie będzie zbyteczne.
Chyba nie muszę dodawać, że schłodzony smakuje najlepiej? :)Delektujcie się :)